Actueel

De medewerkers van Vos & De Lange Advocaten blijven dagelijks op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de verschillende rechtsgebieden. Met enige regelmaat worden artikelen en/of wetenswaardigheden op deze pagina geplaatst die interessant zijn voor de ondernemer.
 
Via computer aangifte doen van huwelijk
 


Volgens een persbericht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moet het in de nabije toekomst mogelijk worden elektronisch aangifte te doen bij de burgerlijke stand van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, een geboorte of een overlijden. Procedures worden vereenvoudigd en burgerlijke stand en gemeentelijke basisadministratie worden op elkaar afgestemd.

Er ligt een wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken.

Dat is natuurlijk leuk en aardig maar vooralsnog zijn er de nodige vraagtekens te plaatsen bij met name de beveiliging van alle digitale gegevens. Volgens het Ministerie wordt DigiD de basis om identiteitsfraude, manipulatie of oneigenlijk gebruik van persoonsgegevens bij een elektronische verstrekking van gegevens te voorkomen. Het is de vraag of dit systeem waterdicht is. Inmiddels zijn er dan ook wat pilots gestart om het systeem te testen.

Hoewel er dus inmiddels een wetsvoorstel ligt, is er nog een lange weg te gaan.

(juli 2010)

 

 
Archief