Actueel

De medewerkers van Vos & De Lange Advocaten blijven dagelijks op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de verschillende rechtsgebieden. Met enige regelmaat worden artikelen en/of wetenswaardigheden op deze pagina geplaatst die interessant zijn voor de ondernemer.
 
(Verdere) verhoging griffierechten van de baan
 

 

Het wetsvoorstel verhoging griffierechten is ingetrokken. Een rechtstreeks gevolg van de  val van het kabinet en het akkoord tussen VVD, CDA, D66, CU en GroenLinks.

Het wetsvoorstel lag voor behandeling bij de Tweede Kamer en was opgesteld vanuit de gedachte dat een gang naar de rechter ‘meer kostendekkend’ moest worden. Als het wetsvoorstel zou zijn aangenomen, zou het aanspannen van een zaak bij de rechter fors duurder zijn geworden.

Veel organisaties, waaronder de Raad voor de Rechtspraak en de Nederlandse Orde van Advocaten, hadden zich al kritisch over het wetsvoorstel uitgelaten. De vrees was dat het wetsvoorstel tot gevolg zou hebben dat de gang naar de rechter voor burgers en bedrijven onder druk zou komen te staan.

Voorlopig blijft alles dus bij het oude.

 

(mei 2012)

 

 
Archief